Workshops

Workshops die wij aanbieden 

Bakken zonder geraffineerde suikers. 
Bij deze workshop wordt een avond informatie gegeven over alle soorten suikers en waarom we kiezen voor natuurlijke ongeraffineerde suikers. 
De volgende vier avonden gaat u zelf aan de slag en maakt o.a. koekjes, cake, taart en feestelijk gebak.  U gaat met een groot aantal recepten naar huis. De laatste les zoek je zelf een recept en past dit aan naar een gezondere versie.
aantal personen 12, Min een grote oven (graag meer)

Gezond ontbijten
We veranderen ons traditioneel ontbijt in een verrassend kommetje boordevol vitamienen!
Ons kopje koffie ruilen we voor een sapje, kruidenthee of granendrankje.
Kom ontdekken hoe je de dag op een andere manier kan aanvangen en hoe je meer energie haalt uit een volwaardig ontbijt.
Na een uurtje gezonde informatie gaan we zelf aan de slag! We maken een muesli, smoothie en een lekker broodbeleg met seizoensfruit en -groenten.

Deze workshop kan aangeboden worden voor een 15 tal personen. Vereisten: een grote ruimte. Een vuur, eventueel blenders.

Koekiemonster gaan zelf aan de slag!

Wat is dat nu eigenlijk; geraffineerde suikers? Waar zijn die suikers verstopt? Hoe kan het anders?  Is dat nog wel lekker? Maar natuurlijk! Na een beetje uitleg, stropen we onze mouwen op en gaan zelf aan de slag.  We klutsen, wegen, roeren, kloppen en proeven erop los. Kokosrotsjes of heerlijke koekjes, een perentaartje, kruidnoten, appeldessert...het water loopt je al in de mond!

Deze cursus werd uitgeschreven voor kinderen vanaf 9 jaar. Ze kunnen mama,papa,oma,opa meebrengen om te assiteren.
Kan voor een groep van 12-15 personen (min 3 volw) Vereisten een grote ruimte met tafels en min 2 ovens graag 4.

Zelf brood bakken 
Ruikt u het ook?  Het verse brood in de oven? Eigenlijk moet het nog afkoelen, maar wie de korstjes wil, proeft ze nu al, wanneer het brood nog een beetje nadampt.
Je vertrekt met een basisrecept van brood.  Daarmee kan je ook experimenteren. Kleine broodjes, kruidenbrood, notenbrood... Daarnaast maken we ook een honingbrood en focaccia die je kan vullen naar wens.

Tijdens de rijs kan er uitleg gegeven worden over verschillende granen en methodes.  U kan eventueel deze cursus combineren met warme dranken of u kan de tussentijd benutten voor een vergadering of infomoment.
Max 12 personen. Voorwaarden een verwarmde ruimte! min 1 grote oven (liefst meerdere)

Warme winterdrankjes.
Donkere, koude dagen. Kale bomen wuiven naar een grijze lucht vol regen of sneeuw. De winter heeft het land in zijn macht. Tijd om tot rust te komen en je te nestelen in de zetel bij het haardvuur met een heerlijk warm drankje. Het huis vult zich met verwarmende, mysterieuze aroma's die ons doen dromen van winterse verhalen. Dat is pas winters genieten!
We maken alcoholvrije drankjes met kruiden zoals gember, kaneel, kardemom, anijs, kruidnagel, … We leren enkele granendranken kennen en zoeten met natuurlijke zoetmiddelen zoals honing, ahorn, agave...
Een verwamende ontdekkingstocht!

kan voor 15 tal personen. graag min 1 fornuis

Deze workshop bieden wij u graag aan.  Dit kan voor culturele centra of andere instanties die workshops en cursussen aanbieden. Of eventueel particulier indien u over de nodige ruimte beschikt en het gewenst aantal deelnemers kan verzamelen. Ideaal om aan te bieden als teambuilding of de kidscursus voor verjaardagsfeestje...
U kan ons steeds contacteren 03/899 64 82 


 

© Copyright 2011-2020 kersnaastdetaart.be - puntenkomma.be - juwelen-enzo.com - cellobouw.com
`